Clubul Avocaților la tema: „Excepția de neconstituționalitate”

10

La 27 octombrie 2020, Amnesty International Moldova a organizat Clubul Avocaților în incinta Centrului de Instruire a Avocaților la tema: „Excepția de neconstituționalitate”. Centrul a fost onorat de prezența Domnului Alexandru Tănase, judecător constituțional în demisie, ex-Președinte al Curții Constituționale și Doamna  Rodica Secrieru, judecător-asistent șef în demisie, ex-Secretar General al Curții Constituționale care au condus un curs de instruire despre cele mai bune practici din jurisprudența constituțională a Republicii Moldova și a celor din străinătate.

În cadrul instruirii, avocații și avocații-stagiari au analizat și au discutat problemele cu care ei se confruntă în practică, atunci când se solicită excepția de neconstituționalitate.

Clubul Avocaților reprezintă o serie de ședințe lunare ce au ca scop instruirea continuă a avocaților și avocaților-stagiari în domeniul drepturilor omului. Instruirea este organizată de către Amnesty International Moldova în cooperare cu Centrul de Instruire al Uniunii Avocaților.