Amnesty International Moldova

Amnesty International is a global movement of more than 7 million people who take injustice personally. We are campaigning for a world where human rights are enjoyed by all.

Media: |

Seminar la tema: Evoluțiile recente ale jurisprudenței Curții Europene a Drepturilor Omului

cedo-1920x1020-c-default

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

 

La data de 27 septembrie 2021, Institutul Național al Justiției în colaborare cu Amnesty International Moldova au organizat un curs de instruire de 8 ore la tema: „Evoluțiile recente ale jurisprudenței Curții Europene a Drepturilor Omului”.

Instruirea a fost orientată spre îmbunătățirea cunoștințelor asistenților judiciari, grefierilor și a consultanților procurorilor pe dimensiunea jurisprudenței Curții Europene a Drepturilor Omului. În cadrul instruirii, a fost prezentată sinteza jurisprudenței CtEDO pe cauzele recente, inclusiv și pe cauzele împotriva Republicii Moldova. Programul de instruire a inclus și familiarizarea participanților cu istoricul jurisprudenței CtEDO, căutarea consensului național și internațional în raport cu marginea de aprecierea a statului și cauzele pendinte la CtEDO împotriva Republicii Moldova.

În calitate de formatori a fost Oleg Rotari, agent guvernamental al Republicii Moldova și, Ion Cojocari, Coordonator de Program Advocacy Amnesty International Moldova.

Cursul de instruire reprezintă o serie de ședințe, ce au ca scop instruirea continuă a profesiilor juridice în domeniul drepturilor omului.

INJ and AIM

Add a comment