Petition|

ACȚIUNE URGENTĂ! JURNALISTĂ GĂSITĂ VINOVATĂ DE “PROPAGANDA” LGBTI

klimova

Elena Klimova este o journalistă din orașul Nijnii Taghil și inițiatoarea proiectului online Children 404 având drept scop susținerea adolescenților LGBTI. Ea a fost pusă sub învinuire pentru “propaganda relațiilor sexuale netradiționale printre minori” și obligată să achite o amendă. Children 404 riscă să fie închis.

La aproape un an după încercarea eșuată a politicianului și activistului anti-LGBTI Vitaliy Milonov din St Petersburg de a o ancheta pe Elena Klimova pentru “propaganda gay” și de a-i închide proiectul online Children 404, Department Roskomnadzor din Moscova a inițiat un nou caz împotriva ei. În noiembrie 2014, a înaintat dosarul în judecată pentru pronunțarea sentinței motivând că au fost recepționate 130 de plângeri referitoare la Children 404 precum că informația publicată ar putea “crea impresia printre copii că a fi gay înseamnă a fi curajos, puternic, încrezut și respectat …” și prin urmare aceasta ar putea crea “atitudine pozitivă vizavi de reațiile sexuale netradiționale”. În susținerea învinuirilor aduse, Roskomnadzor a prezentat o “mărturisire a unui martor” din partea liderului Mediagvardia, un proiect al mișcării de tineret pro-guvernamentale Molodaia Gvardia. Membrii Mediagvardia navighează în internet ca să identifice website-urile și grupurile din rețelele sociale pe care ei le declară ilegale și raportează acest lucru la Roskomnadzor și la Oficiul Procurorului cerând ca acestea să fie blocate.

Cazul Roskomnadzor’s împotriva Elenei Klimova și Children 404 a fost audiat de un magistrat al Curții Regiunii Dzerzhinsky din Nizhnii Taghil pe 23 ianuarie.
Magistratul a refuzat sa amâne audierea judecătorească din cauza faptului că avocatul Elenei Klimova s-a îmbolnăvit și nu putea fi prezent, astfel încălcând dreptul Elenei la un proces echitabil. De asemenea magistratul a respins o cerere anterioară a Elenei Klimova de a face o investigare profesionistă alternativă a conținutului de pe Children 404, argumentând că ea deja văzuse opiniile experților “pro” și “contra” acestui conținut și că o nouă cercetare nu ar influența prea mult situația.
Elena Klimova a fost declarată vinovată pentru “propagandarea relațiilor sexuale netradiționale printre minori” și a primit o amendă de 50 000 RUB (aproximativ 740 USD).
Ea planifică să atace în apel sentința. În același timp Mediagvardia urmăresc închiderea Children 404, care a devenit o sursă valoroasă de suport pentru mii de adolescenți LGBTI, inclusiv pentru cei care sunt mai expuși riscului de a se automutila, sau sinucide.

Act now! Sign the petition