Amnesty International Moldova

Amnesty International is a global movement of more than 7 million people who take injustice personally. We are campaigning for a world where human rights are enjoyed by all.

Petition|

FEMEILE DIN ARABIA SAUDITĂ LUPTĂ PENTRU DREPTUL DE A ŞOFA!

Saudi Arabia

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

La 26 octombrie a.c., pagina oficială a campaniei „26 octombrie” pentru dreptul femeii de a şofa în Regatul Arabiei Saudite a fost „spartă” de hackeri, site-ul oct26driving.org fiind blocat şi postat mesajul “Drop the leadership of Saudi women…Accident.”

Câteva femei au declarat că au fost telefonate de reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne al Regatului Arabiei Saudite, fiind avertizate că vor fi luate măsuri împotriva activistelor care vor participa la activităţile campaniei. Autorităţile folosesc diferite modalităţi de hărţuire şi intimidare a activistelor, cum ar fi apeluri telefonice şi mesaje electronice cu ameninţări, interziceri arbitrare de călătorie şi detenţie, calomnii în mass-media controlate de stat etc.

Regatul Arabiei Saudite este unica ţară din lume în care femeile nu sunt în drept să şofeze.

Până astăzi pagina web este „spartă” de hackeri, în partea de sus a paginii fiind scris “Hacked by G6RaaT Hacker…Freedom for KSA”.

Prin campania „26 octombrie” femeile din Regatul Arabiei Saudite luptă pentru drepturile sale, dreptul de a şofa.

SUSŢINE-LE ÎN RESPECTAREA DREPTURILOR LOR! Semnează petiţia de mai jos, în format on-line sau expediind-o semnată prin poşta, fax sau electronic.

Nu uitaţi să ne anunţaţi şi pe noi despre acţiunile dvs. la adresa: campaigner@amnesty.md

 

 

Maiestăţii Sale Regele Abdullah bin Abdul Aziz Al Saud

                               Custodele a două Moschei Sfinte

Sediul Maiestăţii Sale Regele

Curtea Regală

Riyadh

Regatul Arabiei Saudite

 

 

Maiestate,

 

La 26 octombrie a.c., pagina oficială a campaniei „26 octombrie” pentru dreptul femeii de a şofa în Regatul Arabiei Saudite a fost „spartă” de hackeri. În dimineaţa zilei site-ul oct26driving.org a fost blocat, fiind postat mesajul “Drop the leadership of Saudi women…Accident.” Până astăzi pagina web este „spartă” de hackeri, în partea de sus a paginii fiind scris “Hacked by G6RaaT Hacker…Freedom for KSA”. Atacul cibernetic s-a produs la câteva ore după ce purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne al Regatului Arabiei Saudite a reiterat angajamentul aplicării interdicţiei de a şofa pentru femei.

 

Mai mult, câteva femei au declarat că au fost telefonate de reprezentanţii ministerului, fiind avertizate că vor fi luate măsuri împotriva activistelor care vor participa la activităţile campaniei. Autorităţile folosesc diferite modalităţi de hărţuire şi intimidare a activistelor, cum ar fi apeluri telefonice şi mesaje electronice cu ameninţări, interziceri arbitrare de călătorie şi detenţie, calomnii în mass-media controlate de stat etc.

 

Regatul Arabiei Saudite este unica ţară din lume în care femeile nu sunt în drept să şofeze. Deşi nu există nicio lege care ar impune interdicţia femeilor de a şofa, un decret ministerial din 1990 a formalizat interdicţia uzuală, iar femeile care încearcă să conducă maşina riscă să fie arestate. 

 

Prin prezenta, vă rugăm insistent să încetaţi imediat acţiunile de intimidare şi hărţuire a activistelor campaniei „26 octombrie” şi să investigaţi alegaţiile lor în mod obiectiv. În plus, vă îndemnăm să-i instruiţi pe angajaţii organelor de drept să nu aresteze femeile care şofează şi să vă asiguraţi că toate procedurile judiciare iniţiate împotriva femeilor care conduc maşini să fie încetate. 

 

Noi considerăm că interdicţia în cauză şi tacticile de intimidare pentru a o menţine în vigoare sunt forme de discriminare şi limitare a drepturilor femeilor, iar perpetuarea acestor practici pătează reputaţia regatului.

 

 

Cu respect,

 

Act now! Sign the petition

Comments are closed.