Petition|

Fii alături de jurnalista din Rusia, Elena Milashina

Copy of Copy of ENG Elena Milashina Russia

Elena Milashina este o renumită jurnalistă de investigații din Rusia și apărătoare a drepturilor omului, care a fost urmărită de nenumărate ori din cauza activității sale prin care a expus încălcările drepturilor omului din Cecenia. Elena se confruntă cu amenințări cu moartea, intimidare și atacuri fizice și există îngrijorări cu privire la siguranța ei.

Suntem solidari cu Elena și cerem autorităților ruse să o protejeze și să investigheze amenințările aduse în numele ei și a ziarului Novaya Gazeta.

De la publicarea articolului ei în Novaya Gazeta la 15 martie 2021 „Am slujit în forța armată cecenă și nu am vrut să ucid oamenii”, situația Elenei s-a agravat, iar oficialii ceceni au început o campanie de defăimare și intimidare împotriva Elenei și a Novaya Gazeta. O mare parte a activității jurnalistice a Elenei s-a concentrat asupra Ceceniei, unde încălcările drepturilor omului și impunitatea sunt excesive, și unde jurnaliștii și cei care apără drepturile omului sunt expuși amenințării, intimidării, campaniilor denigratoare și violenței. În 2020, Elena a fost ținta unei amenințări cu moartea făcută pe Instagram de la Ramzan Kadyrov, șeful Republicii Cecen. La fel, a fost atacată fizic de o gașcă din capitala cecenă, Grozny.

Cei care au amenințat-o și au atacat-o pe Elena au acționat cu impunitate. Riscul pentru siguranța ei crește. Guvernul rus trebuie să acționeze pentru a investiga și a opri amenințările și violența fizică împotriva Elenei ca ea să își poată îndeplini sarcinile jurnalistice fără frică.

Fii Solidar cu Elena, semnează petiția acum și îndeamnă autoritățile ruse să o protejeze de amenințări, atacuri și impunitate.

SEMNEAZĂ PETIȚIA

Act now! Sign the petition

Petition signatures are currently closed