Petition|

Polonia trebuie să renunțe la acuzațiile împotriva Elżbietei, Annei și Joannei

poland

Elżbieta, Anna și Joanna sunt unele dintre cele mai vocale activiste și apărătoare a drepturilor omului din Polonia. Ani la rând optează pentru egalitate în Polonia, luptă împotriva urii și discriminării.

În dimineața zilei de 6 mai 2019, poliția a descins în casa Elżbietei imediat după întoarcerea ei dintr-o călătorie de lucru cu Amnesrty International din Belgia și Olanda. Ei au susținut că au găsit afișe ale Fecioarei Maria cu un halou în culorile curcubeului, steagul LGBT. Ea a fost arestată de poliție și reținută pentru câteva ore. După aproape un an de anchetă, în iulie 2020, Elżbieta împreună cu alte două activiste, Anna și Joanna, au fost acuzate oficial de „DECLARAŢII OFENSATOARE ADUSE CONVINGERILOR RELIGIOASE”. Procesul începe pe 4 noiembrie 2020.

Deținerea, crearea sau distribuirea unor astfel de postere nu ar trebui să constituie o infracțiune. Toată lumea are dreptul să se exprime – suntem cu toții protejați de dreptul la libertatea de exprimare, chiar și atunci când unii oameni ar putea fi ofensați de expresiile noastre.

Elżbieta, Anna și Joanna riscă acum până la doi ani de închisoare dacă se dovedește vinovăția în baza acestor acuzații absurde. Cazul împotriva lor nu este unic, ci este un exemplu al hărțuirii constante împotriva apărătorilor drepturilor omului care se confruntă pentru desfășurarea activismului pașnic în Polonia.

Elżbieta, Anna și Joanna nu vor suporta această hărțuire și nu vor fi reduse la tăcere. La fel și noi.

Solicită acum procurorulu general din Polonia înlăturarea acuzațiilor să împotriva celor trei femei activiste pentru „ofensarea credințelor religioase” și să asigure că drepturile la libertatea de întrunire pașnică și de exprimare ale poporului sunt pe deplin respectat.

SEMNEAZĂ PETIȚIA AICI

Act now! Sign the petition

Petition signatures are currently closed