Amnesty International Moldova

Amnesty International is a global movement of more than 7 million people who take injustice personally. We are campaigning for a world where human rights are enjoyed by all.

Petition|

Scrie pentru drepturi!

2

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Babatunde Raji Fashola SAN,

Governor of Lagos State

Excelenţa Voastră!

Vă scriu pentru a vă cere să opriţi evacuările forțate și să asiguraţi că toate familiile evacuate din casele lor în februarie 2013 vor primi compensații și case noi.

La 23 februarie 2013, 2237 de gospodării din Badia de Est, regiunea Lagos, au fost demolate de autorități. Familiile nu au primit nicio compensație sau nu li s-a oferit o casă nouă în schimb. Multe familii locuiesc și astăzi în adăposturi improvizate.

Familiile au fost evacuate de autoritățile oficiale din Lagos, cu susținerea poliției. Poliția le-a spus localnicilor: ”Dacă iubiți viața, plecați!” Sătenii au privit cum casele lor erau distruse de buldozere și au fost împiedicați să-și ia lucrurile personale.

O lună mai târziu, poliția s-a întors să hărțuiască familiile fără adăpost și să le alunge din tabără. Ei, la fel, au arestat cinci persoane care construiau un rezervor de apă pentru cazuri de urgență. Cei cinci ulterior au fost eliberați.

Badia de Est este una din multele comunități din Nigeria care au fost evacuate forțat în ultimii ani. Mulți alți nigerieni trăiesc cu frica că într-o zi casele lor vor fi distruse.

Fac apel la Dvs. pentru ca să opriţi evacuările forțate și să asiguraţi că toate familiile evacuate din casele lor în februarie 2013 vor primi compensații și case noi.

Vă mulţumesc.

Cu stimă,

Act now! Sign the petition

Comments are closed.