Petition|

Sadullah Ergin,

Ministry of Justice

Stimate Sayin Bakan!

Vă scriu pentru a vă cere să vă asiguraţi ca investigaţia privind cazul de atac al lui Hakan Yaman va decurge eficient, independent şi imparţial pentru a-i identifica şi ancheta pe cei vinovaţi.

La 3 iunie 2013, Hakan Yaman se întorcea acasă de la serviciu în Istanbul, trecând pe lângă un protest public împotriva violențelor admise de poliție în parcul Gezi. El a explicat că la un moment dat a fost atacat brutal de polițiști: ”Inițial am fost stropit cu un tun cu apă. Apoi am fost lovit în stomac cu un şrapnel cu gaz lacrimogen și am căzut la pământ. M-au înconjurat cinci polițiști și au început să mă lovească în cap. Unul din ei mi-a pus un obiect tare pe ochi și mi-a scos ochiul. Stăteam întins la pământ, fără să mă mișc. L-am auzit pe unul din ei spunând: ”Acesta este gata, hai să-l lichidăm de tot”. Ei m-au târât vreo 10-20 de metri și m-au aruncat într-un rug. Ei m-au lăsat, iar eu m-am târât singur din flăcări.”

Hakan Yaman a pierdut un ochi și 80% din vedere la celălalt ochi. El a suferit o fractură la craniu, câteva coaste rupte și arsuri de gradul doi. El a depus o plângere penală.

Fac apel la Dvs. Pentru ca să vă asiguraţi ca investigaţia privind cazul de atac al lui Hakan Yaman va decurge eficient, independent şi imparţial pentru a-i identifica şi ancheta pe cei vinovaţi.

Vă mulţumesc.

Cu stimă,