Petition|

Spune-i companiei Amazon să le permită lucrătorilor să formeze sindicate!

A woman works at a packing station at the 855,000-square-foot Amazon fulfillment center in Staten Island, one of the five boroughs of New York City, on February 5, 2019. - Inside a huge warehouse on Staten Island thousands of robots are busy distributing thousands of items sold by the giant of online sales, Amazon. (Photo by Johannes EISELE / AFP)        (Photo credit should read JOHANNES EISELE/AFP via Getty Images)

Compania Amazon intimidează lucrătorii care solicită condiții de muncă mai bune și mai sigure. Scrie un email directorului executiv al companiei Amazon, Jeff Bezos, și spune-i să respecte drepturile lucrătorilor!

În timpul pandemiei de COVID-19, profiturile Amazon au crescut, iar Jeff Bezos a devenit cea mai bogată persoană din lume. În același timp, virusul prezintă riscuri sporite pentru cei care lucrează în spații închise și angajații Amazon s-au luptat pentru a obține condiții de muncă mai sigure.

Este dreptul tău de a adera la o uniune. Sindicatele sunt vitale – ajutând lucrătorii să negocieze cu angajatorii salarii, ore de muncă și alte condiții. Sindicatele au fost critice în protejarea drepturilor omului ale lucrătorilor Amazon, în special în timpul acestei pandemii.

Cu toate acestea, se afirmă că Amazon a constrâns încercările lucrătorilor de a forma sindicate în mai multe țări. Acuzațiile includ monitorizarea și analizarea grupurilor private ale companiei de pe Facebook și ale angajaților – o afirmație pe care nu au negat-o. Există, de asemenea, dovezi că Amazon a cheltuit mii de dolari pe o tehnologie nouă, invazivă, pentru a spiona pe muncitori. Unii lucrători care și-au exprimat îngrijorarea cu privire la condițiile de muncă precare în timpul pandemiei de COVID-19 s-au confruntat cu măsuri disciplinare, sau au fost concediați.

Legislația internațional privind drepturile omului este clară. Orice persoană are dreptul de a forma și de a se alătura unui sindicat.

ARĂTAȚI-VĂ SPRIJINUL PENTRU ANGAJAȚII COMPANIEI AMAZON! JEFF BEZOS SPUNE CĂ EL PERSONAL CITEȘTE EMAILU-URILE DIN ACEST INBOX – TRIMITE-I UN EMAIL SPUNÂNDU-I CĂ DREPTURILE LUCRĂTORILOR SUNT LA FEL DREPTURI ALE OMULUI! VOM TRIMITE, DE ASEMENEA, EMAIL-URI MEMBRILOR CONSILIULUI AMAZON.

Act now! Sign the petition

Petition signatures are currently closed