Ungaria: O zi întunecată pentru comunitatea LGBTI, fiind adoptat un nou proiect de lege, precum și amendamente constituționale homofobe discriminatorii

b4ac072d50ce3433b028689a0d259943edc87e5d

Ca reacție la decizia parlamentului maghiar de a adopta o lege care va interzice cuplurilor necăsătorite dreptul la adopție și două amendamente constituționale care restricționează și mai mult drepturile persoanelor LGBTQ, cele mai mari organizații pentru drepturile omului au prezentat un front unit pentru a condamna decizia.

David Vig, directorul Amnesty Ungaria, a declarat:

„Aceasta este o zi întunecată pentru comunitatea LGBTQ din Ungaria și o zi întunecată pentru drepturile omului. Aceste noi legi discriminatorii, homofobe și trans-fobe – promulgate în mod rapid fiind acoperite de pandemia de coronavirus – sunt doar ultimul atac al autorităților maghiare asupra persoanelor LGBTQ.”

Katrin Hugendabel, directorul secției Advocacy la ILGA, a declarat:

„Aceste legi restricționează și mai mult drepturile copiilor și părinților LGBTI din Ungaria. Copiii LGBTI vor fi forțați să crească într-un mediu care îi împiedică să își poată exprima identitatea, iar copiilor din întreaga Ungarie li se vor refuza familii sigure și iubitoare, întrucât adopția este limitată doar la cuplurile heterosexuale căsătorite. Această încercare de a grăbi promulgarea acestor noi legi discriminatorii, homofobe și trans-fobe face parte dintr-un atac continuu al autorităților maghiare asupra persoanelor LGBTI.”

Masen Davis, directorul executiv al Transgender Europe, a declarat:

„La începutul acestui an, Ungaria a făcut imposibilă schimbarea numelor și a identităţii de gen pentru persoanele transgender. Suntem profund îngrijorați de sănătatea și siguranța copiilor și adulților din Ungaria într-un climat atât de ostil. Facem apel la președintele Comisiei Europene von der Leyen, să abordeze drepturile părinților LGBT, încercarea de a elimina diversitatea de gen a copiilor și interzicerea recunoașterii legale a egalității de gen în cadrul evaluării statului de drept a Comisiei și al procedurilor în curs în temeiul articolului 7 din TUE împotriva Ungariei.”

Pentru mai multe informații sau pentru a aranja un interviu de contact:
press@amnesty.orgstefan.simanowitz@amnesty.org  +44 2030365599 sau demeter.aron@amnesty.hu  +36709401043;

ILGA-Europe Policy Officer, Belinda Dear, belinda@ilga-europe.org

TGEU policy officer Jonas Hamm, jonas@tgeu.org; +49 30 5360 2665

Context

Parlamentul maghiar a adoptat un proiect de lege care interzice adopția pentru cuplurile necăsătorite și modifică Constituția, afirmând că „mama este o femeie și tată este un bărbat” și că Ungaria „protejează identitatea sexului copiilor prin naștere”, ceea ce ar stigmatiza și mai mult persoanele transgender și intersexuale din Ungaria.

Găsiți raportul integral aici: https://www.amnesty.org/download/Documents/EUR2733532020ENGLISH.PDF

Adaugă comentariu