Petiție|

Cerem asigurarea protecției protestatarilor pașnici din Belarus

belarus

Oameni din întreaga lume sunt profund afectați de imaginile, înregistrările video și rapoartele din Belarus, care  prezintă exemple de represiune brutală împotriva protestatarilor pașnici. Semnează petiția prin care se solicită încetarea violențelor poliției.

Pe măsură ce se apropie alegerile din 9 august, opoziția s-a mobilizat ca niciodată pe parcursul a 26 de ani timp în care președintele actual este în funcție și își dorește să fie reales, deși oamenii protestează și doresc ca vocile lor să le fie auzite.

Protestele sunt reprimate cu violență. Sute de protestatari pașnici, jurnaliști și simpli trecători au fost arestați de către forțele de ordine, care în multe cazuri au utilizat forța excesivă. Multe  imagini  arată că oamenii sunt urcați violent în vehicule fără marcaje oficiale, de grupuri de bărbați necunoscuți în haine civile. Un protestatar a relatat pentru Amnesty International cum i-au fost puse cătușele și a fost aruncat la podea, între scaunele unui vehicul de poliție, în timp ce o persoană în haine nemarcate i-a pus piciorul pe burtă și i-a acoperit ochii pentru a nu putea vedea.

Aceste acte brutale aplicate de către forțele de ordine din Belarus trebuie să înceteze imediat. Cetățenii din Belarus trebuie să-și poată exercita pașnic dreptul la libera exprimare, întrunire și alegere.

Semnează această petiție și solicită protejarea drepturilor la liberă exprimare și întrunire în Belarus acum.

Cerem Ministrului Afacerilor Interne al Republicii Belarus să:

• stopeze imediat represiunile aplicate de poliție împotriva protestatarilor pașnici și jurnaliștilor;
  • asigure respectarea dreptului la libera întrunire și exprimare ale persoanelor din Belarus;
  • asigure ca toți reprezentanții forțelor de ordine care interacționează cu publicul pot fi identificați, purtând elemente vestimentare ce conțin numele sau numărul personal și se vor lua toate măsurile necesare pentru a-i trage la răspundere pe cei care acționează ilegal.

Semnăturile dvs. ne vor ajuta să punem presiuni pe autoritățile din Belarus să pună capăt represiunii.

SEMNEAZĂ PETIȚIA AICI

Acționează acum! Semnează petiția

Semnarea petiției este momentan închisă

Adaugă comentariu