Petiție|

CERE eliberarea lui Alexei Navalny

1021234.d892c313621e80fa4f2075b69b1258fe

În data de 17 ianuarie, Alexei Navalny, activistul rus cunoscut pentru lupta sa împotriva corupției și opoziției, a fost arestat la sosirea la Moscova, după 5 luni de tratament în Germania. Alexei Navalny – prizonier de conștiință, a cărui arest este o acțiune arbitrară, motivată politic.

Semnează petiția și invocă-l pe președintele Vladimir Putin să-l elibereze imediat și necondiționat pe Navalny.

SEMNEAZĂ PETIȚIA

Pe parcursul a ultimilor zece ani, a efectuat investigații și a publicat rapoarte, care confirmau existența corupției printre oficiali de grad superior ai Rusiei, politicieni de vază și persoane de afacere. De nenumărate ori a fost supus persecutărilor, raidurilor din partea poliției și agresat fizic. El a fost reținut de mai multe ori.

20 August 2020 a fost o zi semnificativă. Navalny s-a simțit rău în timpul zborului din Tomsk spre Moscova. Avionul a fost nevoit să aterizeze de urgență, și Navalny a fost internat în stare de comă. După o campanie internațională activă, el a fost transportat în Berlin, Germania, pentru tratament. Echipa independentă de investigație, Bellingcat, au publicat dovezi, precum că grupul de agenți ai serviciului federal de securitate rus, l-au urmărit ani la rând, inclusiv și în timpul călătoriei sale în Tomsk, și au susținut că acești agenți sunt responsabili de otrăvirea lui.

După tratamentul la Berlin, în ciuda riscului de a fi arestat, Navalny a decis să se întoarcă pe 17 ianuarie la Moscova. În ziua întoarcerii sale, polițiștii au reținut zeci de susținători care se adunau la aeroportul Vnukovo din Moscova pentru a-l întâmpina. În ultimul moment, zborul său a fost redirecționat în mod nerezonabil către aeroportul Sheremetyevo. El a fost reținut la controlul frontierei. A doua zi, a avut loc o ședință de judecată la o secție de poliție unde era ținut, după care Navalny a fost arestat.

Alexei Navalny este un critic activ al guvernului. La fel ca mulți alții din Rusia, el a fost persecutat în mod arbitrar și acum închis pentru activitățile sale politice pașnice și pentru exercitarea dreptului său la libertatea de exprimare.

Acționează acum! Semnează petiția

Semnarea petiției este momentan închisă

Adaugă comentariu