Petiție|

Protejați protestatarii pașnici din Belarus

belarus

Întreaga lume este șocată de imaginile și mesajele care au expus violența brutală a poliției împotriva protestatarilor pașnici, în timp ce autoritățile din Belarus continuă să își suprime cu ferocitate cetățenii. Semnează petiția și solicită încetarea violențelor poliției.

În acest moment, mii de cetățeni beloruși au ieșit pe străzi în toată țara pentru a protesta față de ceea ce ei consideră drept alegeri prezidențiale fraudate, după ce actualul președinte Alyaksandr Lukașenko a revendicat o victorie răsunătoare la data de 9 august.

Protestele sunt întâmpinate cu forță brutală și nediscriminatorie de către ofițerii de poliție. Rapoartele de pe rețelele sociale documentează dispersarea nemiloasă a adunărilor pașnice, arestările arbitrare și utilizarea grenadelor paralizante și a tunurilor de apă.

Reprezentanții Amnesty au găsit canistre de gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc trase de poliție la locurile unde au fost manifestații. Protestatarii și jurnaliștii au fost bătuți și răniți, unii spitalizați, iar în rândul protestatarilor au fost confirmate cel puțin două decese. Sute de oameni au fost reținuți.

Semnează această petiție și solicită protejarea drepturilor la libertatea de exprimare și de întrunire pașnică în Belarus acum.

Solicită ministrului afacerilor interne din Republica Belarus să:

• pună capăt imediat represiunii violente a poliției împotriva protestatarilor pașnici și a jurnaliștilor;
  • asigure că drepturile la libertatea de întrunire pașnică și de exprimare ale poporului Belarus sunt pe deplin respectate;
  • asigure că toți reprezentanții forțelor de ordine care interacționează cu publicul sunt identificabili individual prin intermediul etichetelor cu numele sau numărul de identitate, cât și să ia toate măsurile necesare pentru a asigura deplina responsabilitate a membrilor forțelor de ordine și a ofițerilor lor superiori pentru toate acțiunile acestora.\

SEMNEAZĂ PETIȚIA AICI

Vom strânge semnăturile pentru a presa autoritățile din Belarus să pună capăt represiunilor.

Acționează acum! Semnează petiția

Semnarea petiției este momentan închisă

Adaugă comentariu