Petiție|

SUA: Închideți Centrul de Detenție Guantánamo!

TOPSHOT - Activists protest the Guantanamo Bay detention camp during a rally in Lafayette Square outside the White House January 11, 2018 in Washington, DC. / AFP PHOTO / Brendan Smialowski        (Photo credit should read BRENDAN SMIALOWSKI/AFP via Getty Images)

La începutul mandantului său, Președintele Trump a semnat un ordin executiv, pentru a menține deschisă închisoarea militară din Golful Guantánamo. De atunci, nu au mai intrat deținuți noi, și doar unul a fost transferat. Presedintele nou ales, Biden, are oportunitatea de a retrage aceasta politică dăunătoare și să închida definitiv acest centru de detentie.

Închisoarea din Guantanamo continuă să dețina 40 de Musulmani, fără termen definit, majoritatea fiind fără invinuire, și dintre care mulți au fost torturați de autoritățile SUA. Niciunul nu a trecut printr-un process echitabil. Comportamentul și detenția in Guantánamo reprezintă înălcări flagrante ale dreptului omului, pe care administrația Biden trebuie să le puna capăt acum.

Toffiq al-Bihani este unul dintre cei 5 detinuti de la Guantanamo, care a fost eligibili pentru transfer in alte țări deja de câțiva ani, însă rămâne să fie închis pe un terment nedefinit.

El a fost torturat de CIA înainte de a fi trimis in Gunatanamo in 2003, unde continuă să fie deținut fără acuzație sau sa fie judecat. El a fost autorizat pentru transfer in 2010.

Ajută-ne să inchidem Guantanamo, și să asigurăm transferul tuturor deținuților autorizați în țările care le vor respecta drepurile omului. Spuneti-i președintelui Biden: Centrul de detenție din Guantanamo, trebuie sa fie inchis o data si pentru totdeauna.

SEMNEAZĂ PETIȚIA AICI!

Acționează acum! Semnează petiția

Semnarea petiției este momentan închisă

Adaugă comentariu