DREPTUL LA IGIENĂ ÎN ȘCOLI

156783923_4311749458839939_5371363388167600001_o

Igiena este foarte importantă pentru sănătatea copiilor, cu atât mai mult că ne aflăm în plină pandemie. Accesul la apă și igienă în școli este dreptul fiecărui copil.

AIM continuă să susțină dreptul la igienă în școli pentru ca elevii să poată învăța în siguranță.

Amnesty International Moldova continuă activitățile de advocacy și sensibilizare pentru a atrage atenția asupra problemei grave din societatea noastră – igiena necorespunzătoare în școli. Chiar dacă suntem în anul 2021, în Republica Moldova există sute de școli unde copiii trebuie să meargă la toaleta din curte (toaleta cu hazna), indiferent de anotimp, copiii nu se spală pe mâini pentru că nu au lavoare și beau apă din fântână, care deseori au efecte negative asupra sănătății. Un număr mare de școli nu sunt dotate cu grupuri sanitare, respectiv nu dispun de sisteme de canalizare.

Campania „Dreptul la igienă în școli” are ca scop sensibilizarea opiniei publice privind drepturile copiilor la igienă decentă în școli. Obiectivul de bază este ca mesajele să ajungă la autoritățile centrale și locale, societatea civilă, elevi, părinți, profesori și cadrele manageriale pentru a întreprinde acțiuni urgente.

Pe parcursul anului 2021, Campania va include următoarele acțiuni:

1. Obținerea, prelucrarea și publicarea unor statistici oficiale a condițiilor detaliate de igienă în școli, conform situației la 01.01.2021;
  2. Lansarea unui sondaj pentru elevi, prin care să analizăm problema igienei prin prisma beneficiarilor direcți;
  3. Acțiuni de informare și sensibilizare. Publicarea de articole în mass-media, postări tematice în rețelele de socializare;
  4. Organizarea de mese rotunde și întâlniri cu autoritățile publice centrale și locale pentru cere găsirea de soluții.

Urmăriți pagina noastră de facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile campaniei.