DREPTUL LA IGIENĂ ÎN ȘCOLI, PETIȚIE: Cerem condiții adecvate de igienă!

11 - Copy

În contextul campaniei DREPTUL LA IGIENĂ ÎN ȘCOLI, echipa Amnesty International Moldova a elaborat o petiție prin care cere autorităților instituirea unui Program Național de instalare de grupuri sanitare în interiorul școlilor, prin planificarea și alocarea de resurse financiare din Bugetul de Stat pentru  anul 2022. Această petiție a fost susținută și semnată de mai multe organizații din domeniul apărării drepturilor copiilor:

Oficiul Avocatului Poporului
Centrul de Informare si Documentare privind Drepturile Copilului
Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova
A.O. Părinți Solidari
A.O. RED BOX MD
IM Swedish Development Partner
Centrul de Resurse pentru Drepturile Omului (CReDO)

SEMNATARII petiției îndeamnă Guvernul și Parlamentul Republicii Moldova:

1. Să instituie un Program Național de instalare a grupurilor sanitare în interiorul școlilor, iar conținutul Programului să fie sincronizat cu Standardele Organizației Mondiale a Sănătății și Drepturile Omului  ( OMS) cu privire la accesul la apă și igienă în școli a tuturor copiilor, inclusiv a celor cu necesități speciale.
  1. Să aloce resursele financiare necesare pentru realizarea Programului Național de instalare a grupurilor sanitare în interiorul școlilor în proiectul de Buget de Stat pentru anul 2022.

Textul integral al petiției poate fi accesta AICI.

Urmăriți pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile campaniei și cu răspunsul primit de la autorități.