Clubul Avocaților: „Apărarea în faza urmăririi penale”

Clubul avocatilor 23 aprilie

În data de 23 aprilie 2021, Amnesty International Moldova împreună cu Centrul de Instruire al Avocaților au organizat un curs de instruire la tema: ”Apărarea în faza urmăririi penale”. Cursul de instruire a fost condus de către Doamna avocată Liliana Bînzari, care timp de 2 ore de instruire a prezentat cele mai bune practici de apărare la faza de urmărire penală și examinarea cauzei în fața instanțelor judecătorești.

În cadrul instruirii, avocații și avocații-stagiari au analizat și discutat cele mai des întâlnite probleme cu care ei se confruntă în practică, atunci când organul de urmărire penală recunoaște persoana în calitate de bănuit și învinuit. Totodată, formatorul a prezentat și o tactică strategică a apărării atunci când persoana are și calitatea de inculpat în fața instanței de judecată, și a prezentat o strategie eficientă de apărare, la individualizarea și aplicării pedepsei penale.

Clubul Avocaților reprezintă o serie de ședințe lunare, ce au ca scop instruirea continuă a avocaților și avocaților-stagiari în domeniul drepturilor omului. Instruirea este organizată de către Amnesty International Moldova în comun cu Centrul de Instruire al Uniunii Avocaților.