Amnesty International Moldova

Amnesty International is a global movement of more than 7 million people who take injustice personally. We are campaigning for a world where human rights are enjoyed by all.

Media: |

Clubul Avocaților: “Jurisprudența internațională privind protecția libertății de exprimare în raport cu discursul instigator la ură”

Clubul avocatilor

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

În data de  11 iunie 2021, Amnesty International Moldova în parteneriat cu Centrul de Instruire a Avocaților a organizat o instruire la tema: „Jurisprudența internațională privind protecția libertății de exprimare în raport cu discursul instigator la ură”. Cursul de instruire a fost facilitat de către Domnul Ion Cojocari, doctorand, avocat și coordonator de program Amnesty International Moldova..

În cadrul instruirii, avocații și avocații-stagiari au analizat și au discutat cele mai relevante cauze pe discursul instigator la ură în raport cu libertatea de exprimare la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului și Comitetul ONU pentru Drepturile Omului. În cadrul instruirii, participanții sau familiarizat cu sistemul ONU, Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, Procedurile Speciale și multe altele. Au fost abordate cele mai relevate subiecte cu referire la modalitățile practice de a depune cereri individuale către organismele internaționale.

Clubul Avocaților reprezintă o serie de ședințe lunare, ce au ca scop instruirea continuă a avocaților și avocaților-stagiari în domeniul drepturilor omului.

Add a comment