CURS DE INSTRUIRE: DREPTURILE OMULUI ”PE ÎNȚELESUL TUTUROR”

photo_2021-11-24_09-47-55

La data de 18 noiembrie 2021, Amnesty International Moldova împreună cu Centrul pentru Libertăți Civile și Programul Internațional al Școlii pentru Drepturile Omului și Democrație “Цитадель” din Kiev au organizat un curs de instruire introductiv de 3 ore la tema: „Drepturile omului ”pe înțelesul tuturor”. În calitate de formatori au fost Alexandra Romantsova și Ion Cojocari, apărători ai drepturilor omului.

Instruirea a fost orientată spre îmbunătățirea cunoștințelor a specialiștilor din diferite domenii pe dimensiunea protecției, apărării și respectării drepturilor și libertăților omului.  În cadrul instruirii au fost discutate următoarele subiecte:

• ce sunt drepturile omului;
  • de unde ele au apărut;
  • poate sau nu o persoană să încalce drepturile altei persoane;
  • cum funcționează politica drepturilor omului;
  • cine este apărător al drepturilor omului și multe altele.

Cursul de instruire reprezintă o serie de ședințe, ce au ca scop instruirea continuă a tuturor profesiilor în domeniul drepturilor omului.