Instruire continuă INJ-AIM la tema: Probatoriul Penal

Dolea

La data de 10 noiembrie 2021, Institutul Național al Justiției în colaborare cu Amnesty International Moldova au organizat un curs de instruire de 4 ore la tema: „Probatoriul penal”. În calitate de formator a fost Igor Dolea, doctor habilitat în drept, profesor universitar, judecător constituțional în demisie.

Instruirea a fost orientată spre îmbunătățirea cunoștințelor judecătorilor și a procurorilor pe dimensiunea jurisprudenței procesual penale a Republicii Moldova raportate la standardele internaționale. În cadrul instruirii, au fost prezentate modalitățile legale de administrare a probelor și condițiile de admisibilitate a acestora.

Cursul de instruire reprezintă o serie de ședințe, ce au ca scop instruirea continuă a profesiilor juridice în domeniul drepturilor omului.