Amnesty International Moldova

Amnesty International is a global movement of more than 7 million people who take injustice personally. We are campaigning for a world where human rights are enjoyed by all.

Media: |

KISS-IN: Dragostea este diferită!

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

AMNESTY INTERNATIONAL
COALIŢIA NEDISCRIMINARE 2011_kiss_in_1

COMUNICAT DE PRESĂ
14 februarie 2011

(Chişinău)– Astăzi activiştii Amnesty International Moldova, împreună cu Coaliţia Nediscriminare, au desfăşurat un flash-mob, „KISS-IN”, lângă monumentul lui Ştefan cel Mare. Acţiune dedicată sărbătorii Sf. Valentin care se celebrează Luni, 14 Februarie.
 
„KISS-IN” vine să adauge culorile curcubeului de Ziua Îndrăgostiţilor pentru a arată că dragostea este puternică şi minunată, şi pe lângă toate astea, dragostea este şi diversă. Pe asfalt a fost desenată o inimă cu cretă şi, totodată, inima a fost formată din participanţi, care s-au ţinut de mâini, astfel creând un lanţ de protecţie pentru cuplurile care au intrat înăuntru pentru a se săruta, primind inimioare pentru a fi prinse de piept.
„În acest context dorim să atragem atenţia şi asupra presiunii care se exercită la nivel de societate în ceea ce priveşte Ziua Sf. Valentin – sărbătoare doar pentru cupluri heterosexuale, băiat şi fată, şi faptul că celelalte tipuri de relaţii sunt discriminate” a zis Zugravu Gheorghe, Coordonator Campanii în cadrul Amnesty International Moldova.

La rândul său reprezentantul Coaliţiei Nediscriminare a spus cu ocazia acestui flash-mob că „Fiecare persoană are dreptul la dragoste şi fericire fără a fi discriminată, marginalizată sau abuzată. Nu importa cine este persoana pe care o iubeşti, de ce sex este, care este culoarea pielii, în ce limba vorbeşte sau din ce ţară vine. Dragostea e unică, dragostea nu o poţi stăpâni.”

SFÂRŞIT/

Document Public

Adresa reprezentanţei Amnesty International în Republica Moldova: Chişinău, MD-2010, c/p 209. Tel. +373 22 83 58 08, tel./fax +373 22 22 99 66. Email: info@amnesty.md  Web: www.amnesty.md

2011_kiss_in_2 2011_kiss_in_3

Add a comment