KISS-IN: Dragostea este diferită!

AMNESTY INTERNATIONAL
COALIŢIA NEDISCRIMINARE 2011_kiss_in_1

14 februarie 2011

(Chişinău)– Astăzi activiştii Amnesty International Moldova, împreună cu Coaliţia Nediscriminare, au desfăşurat un flash-mob, „KISS-IN”, lângă monumentul lui Ştefan cel Mare. Acţiune dedicată sărbătorii Sf. Valentin care se celebrează Luni, 14 Februarie.

„KISS-IN” vine să adauge culorile curcubeului de Ziua Îndrăgostiţilor pentru a arată că dragostea este puternică şi minunată, şi pe lângă toate astea, dragostea este şi diversă. Pe asfalt a fost desenată o inimă cu cretă şi, totodată, inima a fost formată din participanţi, care s-au ţinut de mâini, astfel creând un lanţ de protecţie pentru cuplurile care au intrat înăuntru pentru a se săruta, primind inimioare pentru a fi prinse de piept.
„În acest context dorim să atragem atenţia şi asupra presiunii care se exercită la nivel de societate în ceea ce priveşte Ziua Sf. Valentin – sărbătoare doar pentru cupluri heterosexuale, băiat şi fată, şi faptul că celelalte tipuri de relaţii sunt discriminate” a zis Zugravu Gheorghe, Coordonator Campanii în cadrul Amnesty International Moldova.

La rândul său reprezentantul Coaliţiei Nediscriminare a spus cu ocazia acestui flash-mob că „Fiecare persoană are dreptul la dragoste şi fericire fără a fi discriminată, marginalizată sau abuzată. Nu importa cine este persoana pe care o iubeşti, de ce sex este, care este culoarea pielii, în ce limba vorbeşte sau din ce ţară vine. Dragostea e unică, dragostea nu o poţi stăpâni.”

SFÂRŞIT/

Document Public

Adresa reprezentanţei Amnesty International în Republica Moldova: Chişinău, MD-2010, c/p 209. Tel. +373 22 83 58 08, tel./fax +373 22 22 99 66. Email: info@amnesty.md  Web: www.amnesty.md

2011_kiss_in_2 2011_kiss_in_3