Puneți capăt inegalității în procesul vaccinării acum

Screenshot 2021-09-30 at 09-43-35 End vaccine inequality now

În acest moment, miliarde de oameni din țările cu venituri mici și mijlocii sunt lipsiți de vaccinul care salvează vieți. Trimiteți e-mailuri direct la Biotech, Johnson &Johnson, Moderna și Pfizer și cereți-le să pună capăt inegalității în procesul de vaccinare și să salveze milioane de vieți acum.

Accesul la  vaccinul Covid-19 ar putea face diferența dintre viață și moarte. Totuși, acum, miliarde de oameni din întreaga lume nu au acces la vaccin pentru că Pfizer, Moderna si Johnson și Johnson  blochează activitatea de producerea dozelor mult necesare de către alți producători  și continuă să acorde prioritate în  vânzarea  vaccinurilor pentru țările bogate.

Organizațiile mondiale, inclusiv Organizația Mondială a Sănătății, Organizația Mondială a Comerțului, Banca Mondială și Fondul Monetar Internațional, au stabilit o țintă de vaccinare a 40% din populația țărilor cu venituri mici și mijlocii până la sfârșitul anului 2021. Este nevoie de încă 2 miliarde de vaccinuri pentru a atinge acest scop.

Este clar, companiile farmaceutice și statele nu reușesc să-și îndeplinească responsabilitățile și obligațiile și să asigure accesul tuturor la vaccinurile Covid-19.

La data de 22 septembrie se marchează 100 de zile până la sfârșitul anului 2021. Lansăm o provocare de 100 de zile pentru companiile producătoare de vaccin și statelor de a-și îndeplini angajamentul  de a livra 2 miliarde de vaccinuri țărilor cu venituri mici până la sfârșitul anului.Pentru a realiza acest lucru, companiile farmaceutice trebuie să se asigure că cel puțin 50% din vaccinurile Covid-19  merg în țările cu venituri mici și medii.

Companiile farmaceutice au milioane de vieți în mâinile lor. Cu suficient efort ne putem asigura că acestea respectă drepturile tuturor oamenilor, indiferent de locul unde se află.

Nu este timp de pierdut. Criza globală a vaccinurilor necesită să acționăm împreună pentru a cere schimbări.

Trimiteți e-mailuri direct la Biotech, Johnson & Johnson, Moderna și Pfizer și cereți să pună capăt inegalității vaccinării acum.

SEMNEAZĂ PETIȚIA AICI