Amnesty International Moldova

Amnesty International is a global movement of more than 7 million people who take injustice personally. We are campaigning for a world where human rights are enjoyed by all.

Petition|

Scrie pentru drepturi!

1

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Jesus Murillo Karam,

Federal Attorney General

Stimate Dle Procuror General Federal!

Vă scriu pentru a vă cere să efectuaţi o investigaţie completă, promptă şi imparţială în cazul de tortură a lui Miriam Lopez în anul 2011 şi să îi deferiţi justiţiei pe cei care se fac vinovaţi. În acelaşi timp, vă solicităm să publicaţi rezultatele anchetei.

În februarie 2011, în scurt timp după ce și-a lăsat copii la școală, Miriam Isaura López Vargas a fost înhățată de doi bărbați care purtau cagule. Ea a fost legată la mâini și ochi și dusă la baza militară din orașul Tijuana. Timp de o săptămână ea a fost violată în repetate rânduri de soldați, care au torturat-o până ea a acceptat să semneze o declarație falsă de implicare în infracțiuni privind drogurile.  Ea a fost încarcerată în închisoare în așteptarea procesului de judecată, dar a fost eliberată peste șapte luni fără a fi acuzată de ceva.

În pofida faptului că Miriam i-a identificat pe unii torționari și complicii lor, nimeni nu a fost diferit justiției pentru tortura la care a fost supusă, inclusiv violența sexuală.

Miriam López nu este unica victimă. Cazurile de tortură și rele tratamente au crescut cu 500% în Mexic în perioada 2006-2012, potrivit Comisiei Naționale pentru Drepturile Omului, însă condamnările pentru aceste crime sunt rare.

Fac apel la Dvs. pentru eliberarea efectuaţi o investigaţie completă, promptă şi imparţială în cazul de tortură a lui Miriam Lopez şi ca cei vinovaţi să fie deferiţi justiţiei.

Vă mulţumesc.

Cu stimă,

Act now! Sign the petition

Comments are closed.