Amnesty International Moldova

Amnesty International is a global movement of more than 7 million people who take injustice personally. We are campaigning for a world where human rights are enjoyed by all.

Petition|

Scrie pentru drepturi!

4

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Sadullah Ergin,

Ministry of Justice

 Stimate Sayin Bakan!

Vă scriu pentru a vă cere să vă asiguraţi ca investigaţia privind cazul de atac al lui Hakan Yaman va decurge eficient, independent şi imparţial pentru a-i identifica şi ancheta pe cei vinovaţi.

La 3 iunie 2013, Hakan Yaman se întorcea acasă de la serviciu în Istanbul, trecând pe lângă un protest public împotriva violențelor admise de poliție în parcul Gezi. El a explicat că la un moment dat a fost atacat brutal de polițiști: ”Inițial am fost stropit cu un tun cu apă. Apoi am fost lovit în stomac cu un şrapnel cu gaz lacrimogen și am căzut la pământ. M-au înconjurat cinci polițiști și au început să mă lovească în cap. Unul din ei mi-a pus un obiect tare pe ochi și mi-a scos ochiul. Stăteam întins la pământ, fără să mă mișc. L-am auzit pe unul din ei spunând: ”Acesta este gata, hai să-l lichidăm de tot”. Ei m-au târât vreo 10-20 de metri și m-au aruncat într-un rug. Ei m-au lăsat, iar eu m-am târât singur din flăcări.”

Hakan Yaman a pierdut un ochi și 80% din vedere la celălalt ochi. El a suferit o fractură la craniu, câteva coaste rupte și arsuri de gradul doi. El a depus o plângere penală.

Fac apel la Dvs. Pentru ca să vă asiguraţi ca investigaţia privind cazul de atac al lui Hakan Yaman va decurge eficient, independent şi imparţial pentru a-i identifica şi ancheta pe cei vinovaţi.

Vă mulţumesc.

Cu stimă,

Act now! Sign the petition

Comments are closed.