Maratonul Scrisorilor 2020

w4r2020_AmnestyOrg Banner Site

Alătură-te campaniei, susține drepturile omului!

Apărătorii drepturilor omului din întreaga lume se confruntă cu cazuri de abuz, intimidare și violență, fără precedent. Campania globală a Amnesty International „Scrie pentru drepturi”, abordează anul ăsta 10 cazuri ale unor persoane curajoase, care au fost hărțuiți și intimidați de către autorități pentru munca lor în domeniul drepturilor omului.

În fiecare an, milioane de persoane scriu scrisori, semnează petiții și organizează evenimente. Acest fapt a dat dovadă de succes! Oamenii sunt eliberați, se face dreptate și lumea devine mai bună.

Când acționăm cu toții împreună, suntem mai puternici. Aceasta este forța din spatele campaniei “Scrie pentru Drepturi”, campania globală Amnesty International și cel mai mare eveniment din lume pentru drepturile omului.

Doritorii de a participa la Maratonul Scrisorilor vor avea posibilitatea să semneze mesaje întru susținerea acestor persoane online sau la oficiul Amnesty International Moldova, în perioada 24 noiembrie – 20 decembrie 2020. Mesajele vor fi expediate autorităților responsabile.

Oficiul AI Moldova va oferi toată asistența necesară în planificarea și organizarea acestor evenimente (de ex: informație, materialele necesare etc).

Fiecare va avea posibilitatea să scrie o scrisoare factorilor de decizie din țările menționate, pentru a solicita soluționarea cazului în favoarea Drepturilor Omului.

Vă rugăm să fiți SOLIDARI și să-i susțineți pe cei ale căror drepturi au fost lezate, care au nevoie, în acest moment, de suportul vostru. Din experiența anilor precedenți, putem afirma cu siguranță – o scrisoare  poate salva viața unui OM. Mesajele noastre, și în acest an, ar putea ajuta aceste persoane să depășească situația în care se află acum.

Fiecare acțiune contează, iar acești oameni au nevoie de ajutorul tău!

Acționează acum!

Semnează scrisorile aici