Petiție|

CEREM încetarea urmăririi Apărătorilor Drepturilor Omului

photo_2021-07-19_14-55-05

Atacurile digitale împotriva apărătorilor drepturilor omului, jurnaliștilor și societății civile sunt în creștere. Sunt sparte dispozitivele lor digitale, sunt spionați, reduși la tăcere și intimidați. Acest lucru trebuie să înceteze.

În unele țări este periculos și riscant să vorbești despre drepturile omului și să îți expui adevărul. Guvernele deseori intimidează, hărțuiesc și arestează oamenii utilizând supravegherea digitală. Guvernele din întreaga lume cumpără și permit vânzarea de tehnologii de supraveghere intruzive care pot compromite dispozitivele digitale a fiecărei persoane și le pot monitoriza activitatea. Aceste instrumente sunt fabricate și vândute de companii private care obțin profituri pe seama abuzurilor împotriva drepturilor omului.

Guvernele și companiile spun că aceste instrumente de supraveghere sunt utilizate doar pentru a viza „criminali și teroriști”. Dar, în realitate, apărătorii drepturilor omului din întreaga lume – inclusiv un membru al personalului Amnesty International – au fost monitorizați ilegal cu aplicația spion.

Guvernele, cum ar fi cel din Maroc, și se presupune și cele din Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, au vizat în mod repetat și ilegal, activiștii și societatea civilă. Cu toate acestea, statele din întreaga lume continuă să închidă ochii și să permită exportul de tehnologii de supraveghere către aceste guverne și către altele, în pofida utilizării programelor spion pentru a încălca drepturile omului.

Exportul de tehnologii de supraveghere către guverne care utilizează ilegal aceste instrumente trebuie să înceteze.

Fostul raportor special al ONU pentru libertatea de exprimare și de opinie a cerut un moratoriu global – oprirea vânzării și transferului tehnologiei de supraveghere – până nu există un cadru de reglementare adecvat al drepturilor omului care protejează apărătorii drepturilor omului și societatea civilă de utilizarea abuzivă a acestor instrumente.

Cerem încetarea supravegherii ilegale a apărătorilor drepturilor omului. Semnați petiția și solicitați ca:

• Guvernele să se asigure că aceste instrumente nu sunt utilizate pentru a viza ilegal apărătorii drepturilor omului și societatea civilă;
  • Exporturile de tehnologie de supraveghere către state precum Maroc, unde există un risc substanțial ca exportul în cauză să poată fi utilizat pentru a încălca drepturile omului, să fie oprite;
  • Toate guvernele din întreaga lume să susțină apelul pentru încetarea temporară a vânzării, transferului și utilizării la nivel mondial a tehnologiei de supraveghere .

Semnătura dvs. va pune presiuni asupra guvernelor la nivel global pentru ca aceste cereri să fie puse în acțiune și pentru a proteja apărătorii drepturilor omului din întreaga lume.

SEMNEAZĂ PETIȚIA AICI

Acționează acum! Semnează petiția

Semnarea petiției este momentan închisă

Adaugă comentariu