Petiție|

Moshe Ya`alon,

Minister of Defence

Stimate Dle Ministru!

Vă scriu pentru a vă cere să încetaţi folosirea forței excesive și inutile de către armata israeliană împotriva protestatarilor din Nabi Saleh și să să asiguraţi ca ofițerii responsabili de uciderea lui Mustafa Tamimi și Rushdi Tamimi și rănirea a altor săteni să fie deferiți justiției.

Cei 550 de locuitori ai satului Nabi Saleh înfruntă deseori represiunile violente ale armatei israeliene. Din 2009 localnicii au organizat săptămânal proteste pașnice împotriva ocupației militare israeliene şi împotriva coloniei ilegale israeliene Halamish, care i-a deposedat de majoritatea terenurilor agricole. În pofida hotărârilor judecătorești, coloniștii au transformat izvorul de apă a satului într-o atracție turistică, pe care locuitorii Nabi Saleh sunt împiedicați să-l folosească.

Armata israeliană răspunde la protestele pașnice ale sătenilor cu forță excesivă și inutilă. Până astăzi ei au ucis două persoane, Mustafa Tamimi și Rushdi Tamimi, și au rănit sute, inclusiv femei și copii.

Armata israeliană, la fel, îi intimidează pe săteni prin, de exemplu, declarând întreg teritoriul satului ca zonă militară, organizând raiduri nocturne, arestând copii și folosind arbitrar arme, așa ca gaz lacrimogen, care este aprins în gospodării și cauzează răni și pagube.

Fac apel la Dvs. pentru a vă cere să încetaţi folosirea forței excesive și inutile de către armata israeliană împotriva protestatarilor din Nabi Saleh și să asiguraţi ca ofițerii responsabili de uciderea lui Mustafa Tamimi și Rushdi Tamimi și rănirea a altor săteni să fie deferiți justiției.

Vă mulţumesc.

Cu stimă,