Cere încetarea imediată a focului de către toate părțile pentru a pune capăt suferințelor civililor

Escaladarea fără precedent a conflictului dintre Israel și Hamas și alte grupări armate a avut un efect dezastruos asupra civililor. Numărul victimelor este fără precedent. Nenumărate vieți au fost distruse.

Pe zi ce trece, se pierd tot mai multe vieți, iar catastrofa umanitară din Gaza se agravează. Semnează petiția noastră pentru a cere încetarea imediată a focului de către toate părțile pentru a pune capăt suferințelor civililor și pentru a asigura accesul la ajutoare de primă necesitate în Gaza.

Care este problema?

Decesele civililor din Gaza continuă să crească rapid ca rezultat al bombardamentelor israeliene neîncetate, atacurile din Israel ale Hamas și ale altor grupuri armate, au soldat cu 1 400 de morți și cu răpiri de civili. Mai mult de 6 500 de persoane, majoritatea civili, au fost omorâți în Gaza, inclusiv prin atacuri nediscriminatorii și alte atacuri ilegale. Mai mult de o treime dintre victimele din Gaza sunt copii, iar nenumărate cadavre sunt încă prinse sub dărâmături. Milioane de alte persoane se confruntă cu noi strămutări, deposedări și suferințe.

Cel puțin 200 de ostatici israelieni luați de Hamas și de alte grupări armate și ținuți în Gaza sunt în continuare în pericol, iar atacurile cu rachete efectuate fără discriminare asupra Israelului pun în pericol civilii.

Blocarea Fâșiei Gaza de către Israel a limitat intrarea de bunuri, inclusiv apă, produse alimentare și combustibil, lăsând peste 2 milioane de persoane din Fâșia Gaza să se lupte pentru a supraviețui. Catastrofa umanitară care rezultă din blocada ilegală de 16 ani impusă de Israel asupra Fâșiei Gaza ocupate se va agrava dacă luptele nu încetează imediat.

Încălcările grave ale dreptului umanitar internațional, inclusiv crimele de război, comise de toate părțile implicate în conflict continuă fără încetare.

În fața unui asemenea dezastru și suferințe, umanitatea trebuie să prevaleze.

O încetare a focului ar pune capăt atacurilor ilegale din partea tuturor părților, ar opri numărul tot mai mare de morți din Gaza și ar permite organizațiilor umanitare să introducă în Fâșie ajutoare importante precum apă și medicamente pentru a pune capăt suferințelor umane. La fel, aceasta va permite spitalelor să primească medicamente importante, combustibil și echipamente de care au nevoie de urgență, dar și de a repara secțiile avariate”.

O încetare a focului ar oferi, de asemenea, posibilitatea de a negocia eliberarea ostaticilor reținuți în Gaza și de a desfășura investigații internaționale independente privind crimele de război comise de toate părțile, pentru a pune capăt impunității de lungă durată, care va continua să genereze alte atrocități. Abordarea cauzelor acestui conflict, prin desființarea sistemului de apartheid impus de Israel palestinienilor, este acum mai urgentă ca niciodată.

Ce poți face pentru a ajuta?

Semnează petiția noastră și îndeamnă liderii mondiali să ceară încetarea imediată a focului de către toate părțile și să pună capăt catastrofei umanitare din Gaza.