Amnesty International este o mișcare globală, formată din peste 10 milioane de oameni, care nu acceptă nedreptatea. Milităm pentru o lume în care drepturile omului sunt respectate de către toți.

Suntem finanțați de membri și oameni ca tine. Suntem independenți de orice ideologie politică, interes economic sau religie. Niciun guvern nu rămâne fără monitorizarea noastră. Nicio situație nu este fără speranță.

Când eram la început, puțini ar fi presupus că torționarii vor deveni infractori la nivel internațional, că majoritatea țărilor vor aboli pedeapsa cu moartea și că dictatorii vor fi obligați să răspundă pentru crimele lor.

MAI BINE SĂ APRINZI O LUMÂNARE, DECÂT SĂ BLESTEMI ÎNTUNERICUL.

Amnesty International

CE FACE AMNESTY?

Investigăm și prezentăm adevărul, oricând și oriunde au loc abuzuri.

Facem lobby la guverne și alte grupuri influente, cum ar fi companiile. Ne asigurăm că acestea își respectă promisiunile și nu neglijează dreptul internațional.

Relatând istoriile emoționante ale oamenilor cu care lucrăm, mobilizăm milioane de susținători din întreaga lume să militeze pentru schimbare și să apere activiștii din prima linie.

Susținem oamenii să își revendice drepturile prin educație și formare.

© Private
© Susanne Keller

Cum a început totul

În anul 1961, avocatul britanic Peter Benenson a fost indignat de faptul că doi studenți portughezi au fost închiși, doar pentru că au rostit un toast pentru libertate. A scris un articol în ziarul „Observatorul” și a lansat o campanie, care a provocat o reacție incredibilă. Republicat în ziarele din întreaga lume, apelul său la acțiune a declanșat ideea că oameni de pretutindeni pot fi solidari pentru dreptate și libertate.

Acest moment de inspirație a dat naștere unei mișcări remarcabile și a fost începutul unei schimbări sociale extraordinare.

Doar atunci când ultimul prizonier de conștiință va fi eliberat, când ultima cameră de tortură va fi închisă, când Declarația Universală a Drepturilor Omului a Națiunilor Unite va fi o realitate pentru oamenii din întreaga lume, munca noastră se va încheia.

Peter Benenson, fondatorul Amnesty InternationalPeter Benenson, Amnesty International founder
Istoria Noastră
sdgfsdgsdf
fgfdgfdg
© Amnesty International Togo

Amnesty evoluează

De-a lungul timpului, dintr-un subiect neimportant, drepturile omului au devenit centrul atenției în afacerile mondiale.

De la eliberarea prizonierilor politici, Amnesty a trecut la apărarea întregului spectru al drepturilor omului. Activitatea noastră protejează și motivează oamenii – de la abolirea pedepsei cu moartea la protejarea drepturilor sexuale și de reproducere; de la combaterea discriminării la apărarea drepturilor refugiaților și ale migranților. Vorbim în numele oricărei persoane și a tuturor celor ai căror libertate și demnitate sunt amenințate.

ALĂTURĂ-TE ORGANIZAȚIEI

FII TU SCHIMBAREA! DEVINO MEMBRU ACUM!