Departamentul de securitate al Amnesty International prezintă noi instrumente pentru a susține societatea civilă împotriva amenințărilor digitale

Departamentul de securitate al Amnesty International a lansat noi funcții pe pagina sa, care conțin o gamă largă de instrumente, resurse și cercetări pentru a susține apărătorii drepturilor omului, activiștii, jurnaliștii și alți membri ai societății civile împotriva atacurilor digitale, inclusiv a programelor spion.

„Supravegherea direcționată și alte amenințări digitale au fost folosite în întreaga lume pentru a hărțui, intimida și a reduce la tăcere societatea civilă. Principalul obiectiv al departamentului de securitate este de a ajuta apărătorii drepturilor omului, activiștii și jurnaliștii să se apere de atacurile digitale și să caute dreptate și responsabilizare atunci când acestea apar”, a declarat Carolina Rocha da Silva, directoarea operațională, departamentul de securitate al Amnesty International.

„Sperăm că instrumentele și resursele noastre vor contribui la creșterea gradului de înțelegere a amenințărilor digitale existente și la oferirea unui sprijin rapid și accesibil atunci când au loc atacuri.”

Una dintre noile instrumente ale site-ului  departamentului de securitate este o linie telefonică de asistență pentru investigații digitale pentru membrii societății civile aflați în situații de risc. Aceasta este primul pas pentru a obține sprijin în cazul amenințărilor digitale pentru persoanele vizate.

Avem acum o linie telefonică de asistență gratuită dedicată persoanelor care cred că au fost ținta unor programe spion și a altor forme de amenințări digitale. În cazul în care aveți indicii clare ale unui potențial atac, este important să obțineți o verificare criminalistică a dispozitivului dvs.”.

a declarat Carolina Rocha da Silva.

Departamentul de securitate a creat, de asemenea, un hub de securitate digitală, care oferă sfaturi și resurse pentru a-i ajuta pe apărătorii drepturilor omului și pe membrii societății civile să-și îmbunătățească securitatea digitală. Acesta include linkuri către linii de asistență telefonică relevante, accesibile și gratuite oferite de alte organizații.

Atât linia de asistență telefonică pentru investigații digitale, cât și Centrul de securitate digitală pot fi găsite pe site-ul Departamentului de securitate, împreună cu toate cercetările noastre de ultimă oră, știri actualizate, studii de caz Predator și Pegasus, campanii și detalii despre Program de burse în domeniul investigării digitale, precum și resurse despre ce anume este supravegherea direcționată.

Site-ul este acum disponibil în limbile principale utilizate de Amnesty International: engleză, spaniolă, franceză și arabă.

Din cauza volumului de solicitări, departamentul de securitate va răspunde doar la cererile de sprijin din partea membrilor societății civile aflați în situații de risc și nu va putea oferi instruire generală în domeniul securității digitale sau sprijin tehnic.

Taguri