Moldova: Cadre didactice au participat la atelierul de instruire „Prevenirea și gestionarea etică a situațiilor de bullying, cyberbullying și altor forme de conflict”.

 În decursul a două zile, peste 50 de cadre didactice din raioanele Cantemir, Dondușeni, Florești și Ungheni au luat parte la atelierul de instruire „Prevenirea și gestionarea etică a situațiilor de bullying, cyberbullying și altor forme de conflict” organizat de AIM.
Formatorii au discutat cu participanții despre fenomenul de bullying, violență și conflict, analizând în detaliu cyberbullyingul – un fenomen ce ia amploare în această eră digitală – inclusiv specificul său, formele, semnele de recunoaștere și consecințele.
Un subiect important a fost dedicat rolului pe care îl au cadrele didactice în prevenirea și gestionarea etică a situațiilor de bullying. Participanții au primit sfaturi și îndrumări despre cum să răspundă și să intervină în aceste situații.
Prin acest atelier, profesorii și-au consolidat capacitățile de gestionare a situațiilor dificile din școală. Le dorim multă baftă în promovarea unui comportament respectuos și pozitiv în rândul elevilor.

Taguri