Moldova: Cadrele didactice se implică activ în promovarea și respectarea drepturilor omului

Echipa Amnesty International Moldova (AIM) a efectuat o vizită la IPG “Ivan Vazov” din satul Stoianovca, raionul Cantemir.

Cadrele didactice au fost instruite și asistate în utilizarea platformei Academia Amnesty. Astfel, au fost prezentate cursurile online disponibile în limba română și modalitățile de integrare a acestora în activitatea didactică.

De asemenea, în cadrul unei sesiuni de informare, profesorii au fost familiarizați cu campaniile desfășurate de AIM și cu rolul implicării tinerilor în activități de voluntariat. Prezentarea a inclus exemple de acțiuni desfășurate în trecut și de rezultate obținute, demonstrând impactul pe care implicarea civică și voluntariatul îl pot avea asupra societății.

În context, cadrele didactice s-au arătat interesate de campania „Scrie pentru Drepturi”, care se desfășoară de 14 ani consecutiv. Acest eveniment anual are drept scop manifestarea solidarității față de persoanele cărora le-au fost încălcate drepturile. De asemenea, 5 profesori au primit certificate de participare din cadrul campaniei pentru anul 2023, ceea ce reflectă implicarea lor activă în promovarea și respectarea drepturilor omului.

Taguri