Termeni și condiții

Vă mulțumim pentru interesul dvs. față de Amnesty International Moldova. Această pagină se ocupă de permisiunile de utilizare a materialelor noastre. Dacă aveți nevoie de mai multe informații pe această temă și/sau întrebarea dvs. nu a primit răspuns aici, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected]

Dacă întrebarea dvs. nu are legătură cu permisiunile de utilizare a materialelor noastre, vă rugăm să ne contactați la [email protected]

Materiale Amnesty International Moldova

Secretariatul Amnesty International Moldova (denumit în continuare „Amnesty International Moldova”) publică o gamă largă de materiale atât pe acest site web, cât și în format tipărit. Această pagină acoperă permisiunile pentru ambele. Vă rugăm să rețineți că Amnesty International Moldova este o parte a mișcării globale Amnesty International, dar funcționează independent. Această pagină acoperă permisiunile pentru materiale publicate de Amnesty International Moldova și pe site-ul web https://www.amnesty.md. Nu acoperă permisiunile pentru materiale publicate de alte părți ale mișcării Amnesty International (vă rugăm să contactați secțiunea relevantă Amnesty International pentru mai multe detalii despre politica lor de permisiuni).

Materialele noastre includ: rapoarte, comunicate de presă, bloguri, acțiuni urgente, fotografii, opere de artă, înregistrări audio, text și/sau alte materiale ale („Materiale Amnesty International Moldova”).

Permisiunea de utilizare a materialelor Amnesty International Moldova

Cu excepția cazului în care se specifică altfel, conținutul materialelor Amnesty International Moldova este licențiat sub o licență Creative Commons (atribuire, non-comercial, fără lucrări derivate, internațional 4.0).

Atunci când atribuim materiale unui deținător de drepturi de autor altul decât Amnesty International Moldova (de exemplu, unele fotografii care apar pe site-ul nostru web/ într-o publicație Amnesty International Moldova), acest material nu face obiectul licenței Creative Commons. Vă rugăm să consultați termenii compleți ai licenței accesând linkul de mai jos.

Prin descărcarea și partajarea publicațiilor noastre, sunteți de acord să respectați termenii prezentați în licența Creative Commons.

Întrebări frecvente (FAQ)

Cum pot folosi materiale Amnesty International Moldova în publicațiile sau alte lucrări ale mele?

Materialele Amnesty International Moldova sunt acoperite de licența Creative Commons, care permite utilizarea limitată a publicațiilor cu condiția ca lucrarea să fie:

creditată corespunzător Amnesty International Moldova, să fie în scopuri non-comerciale și să nu fie utilizată pentru lucrări derivate.

Nu trebuie să solicitați permisiunea de la Amnesty International Moldova înainte de a utiliza sau partaja publicațiile noastre pe acest fundament. Înainte de a utiliza orice publicație Amnesty International Moldova, vă rugăm să revedeți cu atenție licența noastră Creative Commons accesând acest link. https://creativecommons.org/

Prin descărcarea și partajarea publicațiilor noastre, sunteți de acord să respectați termenii prezentați în licența Creative Commons.

Vă rugăm să rețineți că unele materiale (fie dintr-un raport Amnesty International Moldova, fie publicate separat (cum ar fi o fotografie)) vor fi atribuite în mod clar unui deținător de drepturi de autor altul decât Amnesty International Moldova. Acest material nu face obiectul licenței Creative Commons.

Vă rugăm să rețineți, de asemenea, că materialele Amnesty International Moldova publicate înainte de aprilie 2015 pot conține o formulare alternativă a licenței pe față. Pentru a simplifica lucrurile, suntem de acord să aplicăm aceeași licență Creative Commons și acelor materiale.

Cum ar trebui să citez Amnesty International Moldova?

Vă rugăm să ne citați ca „Amnesty International Moldova”. Citările formale trebuie să includă autorul, titlul lucrării, notificarea drepturilor de autor și data.

Exemplu:

Amnesty International Moldova: Drepturi ale omului în uitare: Necesitatea unor reforme urgente ale justiției penale © Amnesty International Moldova 2024.

Pot folosi o fotografie, hartă sau altă imagine conținută în orice material Amnesty International Moldova ?

Drepturile de autor asupra imaginilor de pe site-ul nostru web și din corpul rapoartelor noastre sunt în general deținute de terțe părți. În astfel de cazuri, deținătorii drepturilor de autor sunt atribuiți separat, iar acest material nu face obiectul licenței noastre Creative Commons.

Amnesty International Moldova nu poate acorda permisiunea de reproducere, dar vom încerca să furnizăm informații de contact pentru deținătorul drepturilor de autor atunci când sunt disponibile. Vă rugăm să ne contactați la assistant@amnesty.md cu întrebarea dvs. despre o fotografie, hartă sau imagine specifică și includeți linkul de pe site-ul nostru web unde apare.

Pot folosi materiale video / film Amnesty International Moldova?

Materialele video/film (inclusiv licențierea clipurilor specifice) nu sunt acoperite de licența noastră Creative Commons. Pentru informații despre licențierea conținutului video de la Amnesty International Moldova, vă rugăm să ne contactați la assistant@amnesty.md.

Pot folosi numele și sigla sau mărcile comerciale ale Amnesty International Moldova pe propriile mele materiale publicate sau pe site-ul meu web?

Nu. Licența noastră Creative Commons este doar o licență de drepturi de autor. Permite reproducerea electronică limitată a documentelor noastre, care pot conține numele și sigla noastră, care sunt mărci comerciale înregistrate. Licența Creative Commons nu vă permite să copiați propria noastră proprietate intelectuală, cum ar fi sigla noastră, din documentele sau site-ul nostru web pentru propria dvs. utilizare.

Doresc să furnizez un link către o pagină web Amnesty International Moldova pe propriul meu site web – am nevoie de un acord de licență?

Nu. Sunteți liber să creați linkuri către orice pagină web Amnesty International Moldova, cu excepția cazului în care se specifică altfel pe pagina respectivă.

Doresc să reproduc integral un raport Amnesty International Moldova pe site-ul meu web. Este permis acest lucru?

Toate Materialele Amnesty International Moldova sunt acoperite de această licență Creative Commons, care permite reproducerea electronică limitată a documentelor noastre. Vă rugăm să revedeți cu atenție licența noastră înainte de a reproduce orice Materiale Amnesty International Moldova. Prin reprodeucerea Materialelor Amnesty International Moldova, sunteți de acord să respectați termenii licenței noastre Creative Commons.

Vă rugăm să rețineți că Amnesty International Moldova nu deține întotdeauna drepturile de autor pentru anumite materiale – inclusiv unele fotografii, înregistrări audio sau lucrări audiovizuale – incluse în Materialele Amnesty International Moldova. În astfel de cazuri, Amnesty International Moldova nu poate acorda permisiunea de reproducere prin licența Creative Commons, dar va încerca să furnizeze informații de contact pentru deținătorul drepturilor de autor atunci când sunt disponibile.

Vă rugăm să ne contactați la assistant@amnesty.md cu întrebări despre fotografii, înregistrări audio sau lucrări audiovizuale specifice și includeți linkul de pe site-ul nostru web unde apare.

Doresc să extrag sau să reproduc material legat de Amnesty International Moldova care a apărut inițial într-o altă publicație (de exemplu, un ziar sau o revistă). Poate Amnesty International Moldova să-mi dea permisiunea?

Nu. În mod normal, Amnesty International Moldova nu deține drepturile de autor asupra acestor publicații și, prin urmare, nu poate acorda permisiunea pentru reproducerea acestor materiale. Trebuie să obțineți permisiunea de la deținătorul drepturilor de autor asupra acestor materiale, care adesea (dar nu întotdeauna) va fi publicația în care materialele au apărut inițial.

Cât timp este valabil acordul de licență Creative Commons?

Licența Creative Commons menționată aici este permanentă pe durata drepturilor de autor aplicabile ale lucrării.

Vă pot trimite acordul de licență al propriei companii pentru a-l semna?

Amnesty International Moldova nu mai solicită utilizarea acordurilor de licență semnate pentru reproducerea electronică a Materialelor Amnesty International Moldova. Materialele Amnesty International Moldova sunt acoperite de licența Creative Commons, care permite reproducerea electronică limitată a documentelor noastre. Prin descărcarea și partajarea publicațiilor Amnesty International Moldova, sunteți de acord să respectați termenii prezentați în licența Creative Commons.

Există taxe pentru licențierea Materialelor Amnesty International Moldova?

Licențele acordate de Amnesty International Moldova pentru utilizarea Materialelor Amnesty International Moldova în conformitate cu licența Creative Commons (în scopuri non-comerciale) sunt gratuite. Dacă sunteți interesat să utilizați Materiale pentru alte scopuri comerciale, vă rugăm să contactați assistant@amnesty.md.

Această pagină acoperă toate materialele publicate de toate paginile Amnesty International?

Nu. Amnesty International este o mișcare globală formată din organizații sau grupuri separate de membri naționali. Această pagină acoperă doar permisiunile de utilizare a materialelor publicate de Amnesty International Moldova și pe site-ul său web https://www.amnesty.md. Pentru materiale publicate de alte părți ale mișcării Amnesty International, vă rugăm să contactați politica lor de permisiuni.